Projektorizzo bannerExtron banner

Cikkek

Mit tegyünk ha folyadék ömlik a notebook-ba?

 

 

Bár azt mondják notebook mellett nem szerencsés  enni, inni, mégis mindannyiunkal előfordul.

 

Ha megtörténik a baj, és folyadék zúdul szeretett gépünkbe, akkor villámgyorsan kapcsoljuk le és vegyük ki az akkumulátort.

 

Fontos, hogy a  laptopot TILOS bekapcsolni!

 

Fordítsuk úgy a gépet, hogy a folyadék ne a gép belsejébe áramoljon, hanem kifelé. Az oxidáció miatt lehetőleg minél előbb szállítsuk szervizbe, hogy az IC lábak és forrasztási pontok ne károsodjanak. Ha már beleszáradt a kávé, kóla, vagy más folyadék nagyban romlik a javíthatóság esélye.

 

Adataink biztonságba vannak, mert általában a merevlemez egység olyan helyre van beépítve, amit viszonylag nehéz eláztatni.

 

 

Semmiképp se magunk álljunk neki számítógépünk szakszerűtlen szétszerelésének, tisztításnak. Mivel ez a fajta meghibásodás garancia alá nem esik, kérjen árajánlatot szervizünktől.

 

Léteznek úgynevezett üzleti kategóriás laptopok, amelyek kialakítása megköveteli a készülék csepp és folyadék biztosságát. Ilyen például a Lenovo Thinkpad szériája. Sajnos ezeknek a laptopoknak az ára meghaladhatja egy belépő szintű notebook 3-4-szeresét is, viszont ezért az összegért egy olyan eszközt kapunk, amiben nyugodtan megbízhatunk.

 

« Vissza