Projektorizzo bannerExtron banner

Cikkek

Pár tipp laptopunk élettartamának meghosszabbítására…

 

1. Próbáljuk minimalizálni a por bejutását a készülékbe.

 

A por a laptop ellensége. Bár elkerülhetetlen hogy szennyeződés jusson be a notebook belsejébe, ennek a mennyiségét lecsökkenthetjük.

 

Használaton kívüli laptopunkat tároljuk táskában, tokban. Próbáljuk kevésbé poros helyen használni, és -bár nagyon kényelmes-, NE használjuk ágyban, párnák között. A paplan és egyéb ágyneműk meggátolják a levegő keringését a készülékben, a szöszök és egyéb szennyeződések, hajszálak bekerülhetnek a hűtő rendszerébe. 

 

Legfontosabb, időközönként vigyük el egy karbantartásra. Ahogy ezt az előző cikkünkben leírtuk, laptopunk tisztítása nagyban hozzájárulhat eszközünk élettartamának a meghosszabbításához.

 

2. Dohányosok figyelem!

 

Ha kedvencünk közelében dohányzunk, ugyanazok a vegyi anyagok kerülnek bele, amit mi is belélegzünk. Ezek a kemikáliák bejutnak, letapadnak és meggyorsítják az elszennyeződés folyamatát, nem is beszélve arról, hogy nem lesz valami kellemes a laptopunk szaga.

 

 

3. Ne használjuk konyhában!

 

A konyhában lebegő levegő, mely páratartalma magas, nem is beszélve a zsíros gőzökről, hamar megtalálják az utat a ventillátorhoz. Eltömítik a hűtőbordákat, de a párás levegő sem tesz jót az elektronikai eszközünknek. Egy ilyen készülék karbantartása igen sok időt vesz igénybe, házilag nem elvégezhető,  és szakembert igényel.

 

 

4. Tartsuk minél hűvösebb helyen!

 

Laptopunk önmagában is sok hőt termel, tartsuk távol a közvetlen napfénytől, radiátortól, és egyéb fűtőtestektől.

 

5. Figyeljünk a töltőre!

 

Próbáljuk meg kedvencünk adapterét olyan helyre rejteni, ahol kevesebb a járókelő. Az arra járó emberek figyelmetlensége könnyedén laptopunk és adataink végét jelenthetik, és egy óvatlan mozdulattal leránthatják az asztalról.

 

 

6. Adataink biztonsági mentése!

 

A baj bármikor elérhet minket, független attól, mennyire vigyázunk készülékeinkre, ezért fontos, hogy adatainkról mindig legyen biztonsági mentés. Az ördög sajnos nem alszik.

 

 
« Vissza