Projektorizzo bannerExtron banner

Vizuáltechnika

Mi is az a vizuáltechnika?

Szerintünk a láthatóság, láttatás a tárgyak, események, érzések, gondolatok, fogalmak képi megjelenítése ötvözve hangokkal, effektekkel.

Cégünknél a vizuáltechnikát öt rész, a konferencia-, oktatástechnika, házimozi, szervizszolgáltatások és az egyéb látványmegoldások alkotja.

 

Konferenciatechnika

Gyors információáramlás és hatékony kommunikáció: két olyan alapvető követelmény, amely nemcsak egy üzleti vállalkozás sikeréhez, de a mindennapi élethez is nélkülözhetetlen.Egy mai modern konferencia-terem felépítését tekintve igen bonyolult rendszer, de arra törekszünk, hogy a lehető legegyszerűbben lehessen használni azt.

Egy átlagos terem főbb ismérvei:

  • Minden résztvevő részére az asztalban kialakított csatlakozóház¬, ahová a laptop kábeleit csatlakoztathatják (VGA, HDMI, Audio, USB, Ethernet, 230V)

  • A terem fényviszonyaihoz igazított projektor, mely egy motoros vászonra vagy egy interaktív táblára vetít

  • Wireless hálózati elérés a kábelesen kívül

  • Video- és audiokonferencia készülékek határfelület mikrofonnal

  • Terem hangosítás, kialakítva a vezeték nélküli mikrofonok és az egyéb médiaforrásokból érkező eszközök (médiaszerver, tuner, cd, dvd, stb.) részére is

  • Multi-távirányító, melyet egy fő (konferencia bonyolító) használ és ezzel tudja a gyors teremműködtetést szabályozni

  • Teremvilágítás és ablaksötétítés automatikus szabályzása

Videokonferencia

(a konferenciatechnika egyik legdinamikusabban fejlődő területe)

A videokonferencia a vizuális kommunikáció leghatékonyabb és legköltségkímélőbb formája. Lehetővé teszi a közvetlen, interaktív és magas színvonalú kommunikációt egyszerre több felhasználó (több helyszín) között. Megmaradnak a személyes tárgyalás előnyei (látja tárgyalópartnerei gesztusait, arckifejezését, a szavak mögé láthat), ugyanakkor nem kell azok költséges és időigényes körülményeivel foglalkozni (utazás, szállás).

A vizuális kommunikáción kívül a videokonferencia-berendezések segítségével táblázatok, grafikonok, prezentációk, videoképanyagok is továbbíthatók. A rendszerek a videokonferenciázás alapelemein kívül (kamera, monitor, beépített mikrofon, hangszóró) a távértekezletek minden egyéb szükséges kiegészítőjét is tartalmazhatják (dokumentumkamera, adatrögzítő és számítógép-csatlakoztatás, fax, internetelérés stb.).

A videokommunikáció egyik ígéretes területe a távgyógyászat, ahol a világ bármely táján élő szakértők kapcsolódhatnak be konzultációk, vizsgálatok vagy nehezebb műtétek folyamatába. A távgyógyászati alkalmazások alapját a televízió minőségű videokonferencia-rendszerek adják, melyekhez az alkalmazásnak megfelelő speciális orvosi berendezések is csatlakoztathatóak.

 

Mikor térül meg? 

El lehet képzelni, hogy mennyi időbe és pénzbe kerül, ha ön és/vagy kollégái elutaznak egy távolabbi városba. Ekkor az utazásra fordított idő nem annyira hatékony a munka szempontjából, mintha azt a munkahelyükön töltenék el, nem beszélve a járulékos költségekről.

Egy kis számítás: tegyük fel, hogy Ön és partnere havonta egyszer el kell utazzon egy európai városba (pl. Párizs). Két fő részére az utazási és a szállási költség (egy nem magas árfekvésű diszkont légitársasággal és gyengébb szállodával, taxival) összesen kb. 177.000 Ft. Érdemes megemlíteni a repülőgép által kibocsátott károsanyag szintet (kb. 250 kg CO2) is.

Mai igényeket kielégítő, HD (720p) minőségű videokonferencia készülék ára, a fenti példa esetén, 9 párizsi kiszállás alatt megtérül.

 

Audiokonferencia

A videokonferenciánál lényegesen egyszerűbb kommunikáció, de nélkülözhetetlen lehet például, ha valamilyen módon archiválni szeretnénk a tárgyalás hanganyagát. A konferencia-telefonok akár harmincfős értekezletek behangosítására alkalmasak. A full-duplex üzemmód lehetővé teszi, hogy a résztvevők mozogjanak és a terem klimatikus változásait is követi.

 

Tolmács- és kongresszusi rendszer

Jellemzői röviden: egyszerű és kényelmes működtetés.

Felhasználhatósága nagyban elősegíti a konferenciák eredményes lebonyolítását. Például a küldött-egységek egygombos működtetése teljesen leegyszerűsíti a küldöttek felszólalását.

Az egységek mikrofonjának hajlékony gégecsöve megkönnyíti a különböző termetű hozzászólókhoz való alkalmazkodást. A mikrofon hangfelszedőjének és iránykarakterisztikájának köszönhetően minden körülmények között optimális beszédfelvételt eredményez.

A kiváló hangminőség is fontos, hiszen egy konferencián, ahol fontos témákat vetnek fel és fontos dolgok dőlnek el, minden egyes résztvevőnek minden egyes elhangzott szót pontosan meg kell értenie.

Konferencia-technika témában várjuk hívását a +36 28 415 677 vagy a +36 20 555 4776 mobilszámon, illetve küldhet emailt az info[kukac]fusze.hu címre, vagy küldhet üzenetet IDE KATTINTVA.